Terug

Nationale cyberwaakhond voert crisisoverleg met beveiligers vanwege wereldwijd lek (FD - 12 december 2021)
De nationale cyberwaakhond NCSC heeft zondag alle belangrijke cyberbeveiligers digitaal bijeengeroepen voor crisisoverleg. Gezamenlijke afstemming moet voorkomen dat een groot beveiligingslek een nieuwe golf aan gijzelsoftware veroorzaakt.

Lees verder...

Omikronvariant leidt tot extra onzekerheid in Nederland (FD - 28 november 2021, met Laurens Berentsen)
Op de dag dat Nederland toch al zwaardere coronamaatregelen moest invoeren, blijkt de nieuwe coronavariant omikron ook hier te zijn opgedoken. Dertien vliegtuigpassagiers die afgelopen vrijdag vanuit Zuid-Afrika in Nederland aankwamen, zijn besmet met de nieuwe en vermoedelijk besmettelijkere variant. Dat zei demissionair gezondheidsminister Hugo de Jonge zondagmiddag tijdens een ingelast persmoment in zijn woonplaats Rotterdam.

Lees verder...

Door hackers platgelegd VDL verzoekt medewerkers vrij te nemen (FD - 12 oktober 2021)
Werkmaatschappijen van het industrieel maakconcern VDL, dat sinds vorige week grotendeels platligt door een cyberaanval, hebben werknemers gevraagd verlof op te nemen. De bedrijfsonderdelen hopen daarmee de financiële schade van de digitale aanval te beperken.

Lees verder...

Zonnepanelen en laadpalen maken stroomnet kwetsbaar voor hackers (FD - 11 juli 2021)
Criminelen of staatshackers kunnen plots op afstand een groot aantal panelen uitschakelen en de energievoorziening in gevaar brengen. Extra toezicht moet problemen voorkomen.

Lees verder...

Nederlandse servers spelen sleutelrol bij internationale cybercrime (FD - 1 juli 2021)
Criminelen maken massaal gebruik van Nederlandse datacentra voor hun duistere activiteiten. Zo maakte de hackersgroep die de brandstofvoorziening aan de Amerikaanse-Oostkust platlegde gebruik van servers in Nederland. Hun apparatuur met terabytes aan gestolen data zijn onlangs in beslag genomen, laat de politie weten aan het FD.

Lees verder...

Toezichthouder maant scholen, universiteiten en Justitie om met Google te stoppen (FD - 7 juni 2021, met Johan Leupen)
Nederlandse scholen, universiteiten en het ministerie van Justitie moeten de e-mail- en clouddiensten van Google in de ban doen omdat die niet voldoen aan de Europese privacywet AVG. Dat staat in twee vertrouwelijke adviezen van de privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP), die in handen zijn van het FD. De AP haalt in die adviezen ongemeen hard uit naar de Amerikaanse softwareleverancier.

Lees verder...

Nederlandse bedrijven wacht nieuwe aanvalsgolf met gijzelsoftware (FD - 9 maart 2021, met Jeroen Piersma)
Het lek bij Microsoft dat dit weekend naar buiten kwam, is al op grote schaal misbruikt door criminelen. Voor Nederlandse bedrijven dreigt een reeks aanvallen met gijzelsoftware, zeggen deskundigen tegen het FD.

Lees verder...

Cyberaanval via leverancier vormt nieuwe bedreiging voor bedrijven (FD - 28 februari 2021, met Hella Hueck)
Hackers vallen bedrijven steeds vaker binnen via leveranciers en andere bedrijven waar ze zaken mee doen. De meeste zaken komen niet aan het licht.

Lees verder...

Onrust rond big-techbedrijven na het doorsnijden van banden met Trump (FD - 11 januari 2021, met Hella Hueck)
In een stroomversnelling reageert big tech op de rellen bij het Capitool, waarbij vijf mensen het leven lieten. Nadat Twitter en Facebook president Donald Trump eind vorige week van hun platforms gooiden, is nu ook het alternatief - de sociale-media-app Parler - offline gehaald door Amazon, Google en Apple.

Lees verder...

Dankzij lekke software hoefde Limburgs transportbedrijf toch geen losgeld te betalen (FD - 7 januari 2021)
Hackers gijzelden het computernetwerk van Janssen Logistics met een doodgewoon back-upprogramma. Juist dankzij een ‘lek’ in die software wist het Limburgse transportbedrijf echter aan het betalen van losgeld te ontkomen.

Lees verder...

Terug

Copyright © 2016-2023.